Levenstond Seafood

Klant

Een combinatie van factoren maakte dit unieke bedrijf mogelijk. De belangrijkste factor zijn de mensen. Levenstond Seafood werkt in eerste instantie met een ervaren team van deskundigen die beschikken over een uitgebreide kennis van de viswereld. Het bedrijf is gevestigd in een state of the art nieuwbouw, waarbij rekening werd gehouden met alle noden en eisen van een modern voedingsbedrijf.

Levenstond Seafood werkt met een volledig online tracability systeem dat elke stap in het productieproces controleert; van grondstof tot verpakking, van afgewerkt product tot eindbestemming.

In haar visie wil het bedrijf een kleine speler zijn in de grote visverwerkende industrie zodat de klant het perfecte maatpak kan ontwerpen en er samen kan gezorgd worden voor een verkoop naar wens. Levenstond Seafood biedt dan ook dagverse producten aan in de meest uiteenlopende bereidingswijzes, gaande van een klassieke visfilet tot een tot in de details bereid aperitiefhapje. Het bedrijf kiest er dan ook voor om voornamelijk te werken met vis die afkomstig is van duurzame visvangst. De eventuele keuze voor vis uit viskwekerijen zal hierbij dan ook niet vreemd in de oren klinken. Levenstond Seafood biedt dan ook een uitgebreid assortiment van biologische vissoorten.

Opdracht

Vanaf het toekrijgen van een EDI-order in Microsoft Dynamics NAV tot en met de aansturing van de productielijn is volledig onder controle van simFormatica.

Vanuit het ERP pakket worden de orders klaargemaakt voor productie. Eens er een goede lottracering aan gekoppeld is en het order is nagezien wordt er groen licht gegeven aan de productie. De productiechef kan het order door middel van een touchscreen ophalen in zijn productiezaal, om vervolgens het Bizerbaweegtoestel aan te sturen vanuit zijn ERP pakket. Deze unieke aansturing van zijn weegtoestel(en) laat toe dat de wegingen real-time doorkomen in het ERP pakket. Deze stuurt vervolgens de printen van het innerpack-, krat-, palletlabel aan volgens de instellingen aangegeven door de productiechef.

Naast het aansturen van het Bizerbaweegtoestel gaat Microsoft Dynamics NAV ook de RFID koppeling opstarten. Deze koppeling zorgt voor het inlezen van de RFID chip, gevestigd in de Europool Systeem kratten, en het doorlinken van de real-time wegingen met het weegtoestel.

Hierdoor weet Levenstond Seafood na elke productieorder exact welke producten met welk gewicht, in welk innerpack, in welke krat en op welke pallet deze terecht gekomen zijn.

Zowel het instellen, beheren en installeren van Microsoft Dynamics NAV als de koppelingen naar RFID en Bizerba zijn volledig intern ontwikkeld en beheerd door simFormatica.

Skills

  • ICT Management
  • ERP project- , development-, riskmanagement
  • Development- and projectmanagement for production.
  • Implementing and following ICT roadmap